• 2017-02.jpg
  • 2017-07.jpg
  • 2017-08.jpg
  • 2017-09.jpg

De ingang van Natuurgebied Kadans vindt u aan de Hollestraat 42 te Nederasselt. In dit gebied wordt regelmatig gewerkt door vrijwilligers.

Het gebied is eigendom van gemeente Heumen en wordt beheerd door Natuur Stichting Kadans.

Natuur Stichting Kadans

Van de werkdagen vindt u verslagen en foto's in rubriek Terugblik.

Tijdens de zaterdagse werkdagen en op donderdagochtend is het geopend voor bezoekers. Rondleiding door een IVN gids is op afspraak mogelijk, HIER leest u daar meer over.

Naast het gebied van Kadans ziet u de Maasmolen. HIER vindt u een panoramisch uitzicht rond de molen. De molen is tijdelijk niet toegankelijk geweest i.v.m. uitgebreide onderhoudswerkzaamheden. De hele onderkant was verzakt, waardoor de molen scheef stond. Dat is weer hersteld. Ga vooral eens kijken, op zaterdagmiddagen zijn de molenaars aanwezig. Ze leiden u graag rond!

Kadansflits

Februari 2018: Essenbos wordt elzenbos

Essenbos wordt elzenbos

De essen in het essenbos zijn allemaal aangetast door de essentaksterfte. Deze ongeneselijke ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel, het vals essenvlieskelkje. (Hymenoscyphus fraxineus). In overleg met de gemeente Heumen is besloten om alle essen te verwijderen en te vervangen door elzen. De laatste maanden is er volop gezaagd en geruimd. Over een paar weken worden ter gelegenheid van de landelijke boomfeestdag (14 maart) de elzen door groep 7 en 8 van basisschool de Tandem geplant.

Oktober 2017: Werkkleding via Oranjefonds

Werkkleding via Oranjefonds

Af en toe werken vluchtelingen in Kadans. Geschikte kleding hebben ze niet altijd, dus verzocht Natuur Stichting Kadans om een gift bij het Oranjefonds en die werd gehonoreerd! Op deze pagina leest u er meer over.