• 2017-02.jpg
  • 2017-07.jpg
  • 2017-08.jpg
  • 2017-09.jpg

Hilbrand maakte een fotoverslag over de boomplantdag op 22 maart 2017.

Tineke schreef het volgende verslag

Tijdens NL-doet is met hulp van een graafmachine gewerkt aan de voorbereiding van boomfeestdag die tien dagen later heeft plaatsgevonden. Er zijn 20 Canadese populieren geplant, deels ter vervanging van een rij bomen die al enkele jaren geleden waren afgestorven door een ziekte. We hebben ze laten staan omdat veel vogels hier holen in hadden uitgehakt en ze toch nog nuttig waren. Ook werden een aantal populieren aangeplant bij de tijdens NL-doet uitgegraven sloot en de rest in het essenbos aan de Broekstraatkant waar in de winter flink wat zieke essen zijn verwijderd.
Een mooi begin van de herinrichting van dit bos. Twee wilde fruitbomen werden geplant naast de zomerdijk waar we het stinzenbos willen uitbreiden.
De kinderen van de Tandemschool hebben keihard gewerkt om alle 22 bomen in de voorgegraven plantgaten een plekje te geven. Het was een hele klus omdat het al flinke bomen waren met loodzware kluiten. Gelukkig waren er ook vrijwilligers van Kadans die meehielpen en met limonade, koek en een appel en niet te vergeten prachtig weer is het prima gelukt