• 2017-02.jpg
  • 2017-07.jpg
  • 2017-08.jpg
  • 2017-09.jpg

Hilbrand maakte een fotoverslag en Tineke schreef een verslag over de boomplantdag op 14 maart 2018.

Het verslag van Tineke

Boomfeestdag 14 maart 2018

Een feestdag is het geworden. Het thema was dit jaar het herplanten met bomen van de bossen die zwaar te lijden hadden gehad van de essentaksterfte. En laten wij nu toevallig zo’n bos hebben!

De laatste jaren hadden we al verschillende bomen uit dit bos gekapt en ook met de laatste storm zijn verschillende bomen omgegaan. Kadans had als speerpunt nog voor het broedseizoen de resterende bomen te kappen. Daarvoor werden eerst de alles overwoekerende bramen zo goed mogelijk verwijderd om het bos toegankelijk te maken.

Met man er macht werd er aan gewerkt waarbij we ook hulp hadden van enkele vluchtelingen uit het AZC. Dank zij al die voorbereidingen was het mogelijk om met boomfeestdag 600 nieuwe elzen aan te planten. Een respectabel aantal. Vrijwilligers van Kadans hadden al plantgaten gemaakt en deze gemarkeerd met een oranje kleurtje. Maar toch, 600 bomen is niet niks.

De kinderen van de Tandemschool draaiden er hun hand niet voor om. Toen zij om half twaalf naar huis gingen was de klus geklaard, wat een energie kwam daar vrij! Het weer was fantastisch, de vogels zongen het hoogste lied en Kadans heeft voortaan een elzenbos. Het was een echte boomfeestdag.

Natuur Stichting Kadans was blij met alle hulp.